Leerlingen Yuverta MBO winnen college race Drakenboot festival

Foto: Drakenbootfestival

Tijdens een zinderende Drakenboot strijd hebben de leerlingen van het Yuverta MBO Roermond de eerste college race van het Drakenbootfestival Limburg gewonnen. In de finale moesten ze het onder andere opnemen tegen hun eigen leraren. Die waren niet opgewassen tegen het kracht geweld van de leerlingen.

De college race was speciaal voor de lustrumeditie aan het festival toegevoegd. En dat bleek een succes.

De Yuverta leerlingen hebben een wisselbeker in ontvangst genomen, hetgeen betekent dat ze de eer volgend jaar moeten verdedigen.

St. Odilienberg

Winnaar van de Drakenboot trofee was vriendengroep De Dulle uit St. Odilienberg. In de eerste proefronde sloeg deze groep nog onfortuinlijk om. Daardoor leken de kansen voor dit team verder weg dan ooit. Toch bereikten ze de halve finale en drongen ze uiteindelijk door tot de finale. Met grote krachtsinspanning van het team en het opzwepende tempo van de trommelaar op de voorplecht, wisten ze in de spannende eindstrijd met een neuslengte te winnen van hun tegenstanders.

2023

We kunnen terugkijken op een geslaagde lustrumeditie van het Drakenbootfestival. De Oolderbeach bleek een fantastische locatie voor jong en oud. De datum voor volgend jaar is dan ook meteen vastgelegd. Dat is zaterdag 24 juni 2023, locatie is hetzelfde. Inschrijven kan al, volg onze socials of website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen