Gerenoveerde Kastelenbuurt een feit

Foto:

door Angela Hokstam

Het wijkgericht onderhoud in de Kastelenbuurt, een wijk in de Donderberg in
Roermond, is op 2 juli op feestelijke wijze opgeleverd.

Dit feest heeft plaatsgehad op de speelplaats van basisschool De Kasteeltuin aan de Kasteel Wassenbergstraat, en werd geopend met muziek.
Victor Cillekens van het Bewoners Overleg Kastelenbuurt Roermond gaf in zijn speech aan, dat er heel veel is voorafgegaan aan de renovatie van de buurt. Er zijn onder andere bewonersavonden georganiseerd en raadsleden gesproken.
De oplevering van het project renovatie Kastelenbuurt heeft bijkans 5.2 miljoen Euro gekost.
De bewonersgroep is blij dat na een periode van overleg met de gemeente, het technisch bureau en de uitvoerder, na
meer dan een jaar aan werkzaamheden een mooie buurt is opgeleverd.
De werkzaamheden waren onder andere wegmarkeringen, het plaatsen van putten en bestraten. De buurt heeft een
mooie uitstraling gekregen. Dit onderhoud was al sinds 2009 gepland.
Wethouder Rens Evers hield ook een toespraak. Hij gaf aan dat de wensen van de buurtbewoners in de renovatie zijn vervat. De input van de buurtbewoners heeft vragen, klachten en complimenten opgeleverd.
De buurt heeft nieuw asfalt en tegels gehad en er zijn nieuwe bomen geplant. Het is de bedoeling dat in de toekomst veel groen zichtbaar zal zijn in de wijk.
Peter van Cruchten, oud directeur die 35 jaren lang verbonden is geweest aan de Kasteeltuin, vertelde dat dit de eerste school in Nederland is geweest die waterklaar is. Hij gaf een rondleiding door de schooltuin.
Na het formele gedeelte was er een informeel gedeelte met Turkse-, Libanese- en Poolse hapjes en andere lekkernijen, drank en goede muziek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen